26-08-07

Damse mokke

damsemokke[2]Damse mokke is een bolvormige witschimmelkaas. het is een zeer zachte kaas met een romige en frisse smaak. Geur is aangenaam tot sterk aromatisch. Bij broodbeleg is deze kaas uitstekend. Kan ook als aperitiefhapje dienst doen of als tussendoortje. Damse mokke heeft een doorsnede van 12 cm. De Damse Kaasmakerij gelegen in de streek rond Brugge, namelijk Sijsele-Damme is de pruducent. Neem er gerust een biertje bij of een pittig wijntje.

23:39 Gepost door Odette in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Damse kruidenbrie

kruidenbrie[1]Damse Kruidenbrie is een romige zachte kaas gehuld met een kruidenjasje. Deze kaas ziet eruit als een plat wieltje met het typische kruidenjasje. Deze brie is zeer speciaal door zijn kruidenaroma. Eveneens gemaakt in de Damse Kaasmakerij. Bijhorend lichte bieren zoals pils, witbier smaakt deze kruidenbrie zeer lekker.

23:26 Gepost door Odette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Damse brie

damsebrie[2]Een romige zachte kaas met witschimmelkorst. Ziet eruit als een plat wieltje schimmelkorst met een gewicht van 2 kg. Damse brie kan ook op een boterham met een koffietje gesmaakt worden!De naam van deze kaas verwijst ook naar Damme, waar ze in de kaasmakerij vervaardigd wordt. Deze traditionele bereide kaas uit geselecteerde melk heeft een romige verfijnde smaak en de geur is fris tot sterk aromatisch. Proeven maar!

21:15 Gepost door Odette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Damme

damme[1]Damme is een halfharde kaas met een zacht-pittige, romige smaak uit Passendale. Het is een ronde kaas met een oranje korst en een milde geur, smaakt zeergoed met een Rodenbach of een stevige aromatische wijn. Verpakking van deze kaas is 1 kg en eveneens 2 kg. Deze kaas verwijst naar het stadje Damme. Damme vooral bekend voor zijn volksfiguur "Tijl Uilenspiegel". Damme heeft ook iets met literatuur te maken: Jacob Van Maerlant woonde en werkte in Damme.

20:58 Gepost door Odette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brugs Goud

brugsgoud[1]Uit het huwelijk van de beste twee kazen van Belgomilk "Oud Brugge" de' Belgische oude kaas en "Nazareth Classic" de énige Belgische gatenkaas is een heerlijke nieuwe kaas ontstaan "Brugs Goud". Dankzij een trage rijping, een schitterende, volle romige kaas met een fruitige zoete toets en een laag zoutgehalte is deze kaas perfect. De kleine gaten in Brugs Goud verraden een adellijke herkomst. Deze kaas kan zowel geproefd en gewaardeerd worden als een délicatesse op een Belgische kaasschotel, in sneetjes op de boterham of versneden in blokjes vergezeld van een lekker glaasje wijn of een stevig biertje doet het je watertanden.

17:20 Gepost door Odette in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |