13-09-05

Echte Loo

Echte Loo is een typische halfharde streekkaas, gemaakt naar het recept van de paters van de oude Abdij van Lo. Zijn typische en pittige smaak, zijn eigen karakter krijgt hij door zijn specifieke roodbacterierijping. Eveneens vervaardigd in Passendale. Smaakt uitstekend met een streekbiertje. Smakelijk alvast!

20:32 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Loo Light

Loo Light 15 % is een halfharde abdijkaas met een laag vetgehalte, aldus 15 % absoluut vetgehalte maar wel met een uitgesproken smaak. Eveneens gemaakt te Passendale. Loo Light ontleend zijn naam aan Lo, gelegen midden in het groene hart van de Westhoek. Met een biertje of wijn is het een echte lekkernij! Smakelijk en proost!

20:25 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-05

Wijnendale

Wijnendale kaas is eveneens gemaakt in Passendale. Het is een afsmakende natuurkaas met een pikant tintje en geproduceerd van een zeer zacht zuivel. Ze wordt bereid met verse koemelk. Past zowel met een lekker biertje als met een aangepaste witte en rode wijn!

20:35 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Rubens

Rubens is een halfharde West-Vlaamse streekkaas, bereid uit volle poldermelk. Deze kaas heeft een rijke, milde en verfijnde "meesterlijke" smaak. De kaasmakerij Passendale is de bereider van deze Rubens kaas. Geniet van deze kaas met een heerlijk Patersbiertje "Orval"

20:14 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |