05-06-05

Passendale Prelude

Passendale Prelude is een halfharde, jonge kaas met een verrassend frisse toets. Deze kaas kreeg rustig de tijd om op natuurlijke wijze te rijpen. De kaas is voorzien van een eetbare natuurkorst en zeer licht verteerbaar door zijn unieke luchtige gaatjesstructuur. Kaas met gaten ontstaat door gasvorming in de kaas onder invloed van specifieke melkzuurbacteriën, dit zorgt voor de lekkere smaak en het typische aroma zo eigen aan deze kaas. Zowel voor broodbeleg of als toemaatje bij een heerlijk glaasje bier.

17:52 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Passendale Bel Age

Passendale Bel Age is een half-oude, halfharde kaas met dezelfde produktkenmerken als de klassieke Passendale kaas. Deze kaas heeft een meer geprononceerde smaak met een donkerkleurige korst. In de kaaskelders van "Kaasmakerij Passendale wordt deze kaas met de grootste zorg omringd gedurende 6 maanden. Lekker bij een aangepast biertje. Genieten zou ik zo zeggen!

15:53 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |