11-10-04

Kabeljauw

Kabeljauw komt voor in de Noordzee en is een witte rondvis, het visvlees is helder wit en mager tot zeer mager. Ze kan een maximale lengte bereiken van maar liefst 1,9 m en 40 kg wegen. Maar meestal zijn het de exemplaren van 30 tot 45 cm die in de vangsten terechtkomen. Kabeljauw is een koudwatersoort die een voorkeur heeft voor water rond de 10 °C. Ze leven tot een diepte van 600 m, maar gewoonlijk worden ze aangetroffen op een diepte van 150 tot 200 m. De kabeljauw leeft in scholen, het is een trekkende vis die grote afstanden kan afleggen. Kabeljauw is makkelijk te onderscheiden door de enkele "baardhaar" of kindraad op de onderkaak. "Stokvis" is gedroogde kabeljauw. Kabeljauw is een ideale vissoort voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Viskenners verkiezen gepocheerde kabeljauw - of ovenbereidingen. Kabeljauw kan men bereiden met vruchten, wijn, in de oven, gepocheerd, gegrild, gestoomd of gekookt. Kabeljauw bevat weinig graten en is gemakkelijk te fileren.

21:42 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Eindelijk... Dag Odetje,
tussen al mijn drukke werkzaamheden heb ik eindelijk nog even de tijd om je blog een bezoekje te brengen!
En, het is de moeite waard!!!
Je zou direct goesting hebben om op congé te vertrekken of om van al die vissen te proeven.

Groetjes

Gepost door: Griet | 12-10-04

kabeljauw Odette, als ik je blog lees, krijg ik altijd lekkere honger.
Nu ook..... ik lees hier over de kabeljauw en op het einde van het verhaal schrijf je, hoe we die het lekkerst kunnen bereiden.
Snif, snif en ik heb op dit moment geen lekker visje in de vriezer.
Je doet het tof Odette, je verhaaltjes over al wat in de zee leeft.

Lieve groetjes van Marian.

Gepost door: marian | 13-10-04

De commentaren zijn gesloten.