02-09-04

Zeewier

Zeewier is één van de rijkste natuurprodukten, als het gaat om het brede scala aan mineralen,waaronder jodium,kalk, fosfor, magnesium en zwavel, het bevat ook sporenelementen, vitaminen en aminozuren.Al eeuwenlang oogst men zeewier. Zeewieren worden tegenwoordig zeegroenten genoemd. Het zijn grillig gevormde constructies van algen die gedijen in zeewater. Veel soorten zijn eetbaar. Het lekkerst is zeewier zo uit de zee: zilt en fris. Je hebt rode, bruine en groene zeewieren. Zeewier wordt ook gedroogd en vooral bereidt bij visgerechten.Kabeljauw gestoomd op een bedje van zeewier, je moet het maar eens proeven.

02:08 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lekker Odettje ik ga uw gestoofde kabeljauw op een bedje van zeewier eens komen proeven,als u het zegt tjsal niet mis zijn guido.

Gepost door: natuurmanjak | 05-09-04

De commentaren zijn gesloten.