02-09-04

De Mossel

Mosselen zijn weekdieren, hun kleur is blauwzwart, de binnenzijde is parelmoer-glanzend. Het vlees is geelwit met donkerviolette mantelrand.Slikmosselen worden bijzonder gevreesd door de consumenten van mosselen. Ze kunnen in de pan opengaan en zo de smaak van het hele kooksel bederven. Daarom een goede raad: kontroleer iedere mossel, zoals ik doe door op de schelpen te drukken, een slikmossel spat direkt open. Daarna de mosselen een nachtje laten trekken in water met zout (dit om ze laten spugen). 's Anderendaags de mosselen flink naspoelen en "de pot in" zonder toevoeging van water We bereiden ze met ajuinen en selderij, waaraan we een snuifje muskaatnoot toevoegen.De mosselen zijn klaar wanneer ze alle openstaan. De beste consumptiemaanden zijn de maanden waar een R in voorkomt. Smakelijk alvast!

01:03 Gepost door Odette | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

k ga alvast een portie op t vuur zetten nu se .thx voor de tips

Gepost door: willy | 02-09-04

De commentaren zijn gesloten.